Treba li mi taj stolnjak uopće?!

Podijelite:

Vjerovali ili ne, osim što nam uljepšava prostor, stolnjak ima i svoju funkciju! Vrlo često taj dio kućnog dekora doživljavamo upravo tako – isključivo kao dekor, ali stolnjak je puno više od toga. Naravno, kao i sve ostalo u životu, ima svoje dobre i loše strane, no krenimo od nekoliko stvarno izvrsnih stvari koje će vam moguće uštedjeti i nešto novaca.

Dakle, što to sve čini stolnjak za nas?

 1. Štiti namještaj
  Imate li prekrasan i skup stol za koji ste štedjeli mjesecima, bila bi šteta da se trajno ošteti prolivenim vinom ili slučajno ogrebe, nije li tako? Zato će stolnjak upiti tekućinu umjesto stola ili stolice, ‘preuzeti’ tu slučajnu ogrebotinu a možda i najbolja stvar je da će vam spasiti omiljenu majicu ili hlače. I vašim gostima također. Nezgode za stolom su uobičajena stvar ali svakako možemo ublažiti štetu.
 2. Skriva stari namještaj (ili onaj koji vam je već dosadio)
  Svi znamo da je nemoguće sve stvari uvijek imati nove i da se oštećenja redovito događaju, no možemo ih prikriti stolnjakom i tako barem stvoriti osjećaj novog.
 3. Mali detalj za veliku promjenu
  Stolnjak zauzima veliku površinu stoga na učinkovit i jednostavan način unosi novu svježinu u naše domove. S njime se lako mijenja izgled prostora pa tako za čas možete dobiti jesenski ugođaj, svečanu atmosferu ili prekrasan stol za dnevnu uporabu.
 4. Pokazuje vašu osobnost
  Crvena, siva, žuta…. Ili bilo koja druga boja u kojoj se najbolje osjećate i najbolja ste verzija sebe. Svi imamo boje koje volimo više ili manje pa je logično da ćemo njima urediti i svoj dom. Odlična vijest je da omiljene boje možete mijenjati na dnevnoj bazi bez imalo truda i na taj način izraziti svoj personaliti.
 5. Čini vašu hranu ukusnijom
  Nevjerojatno ali istinito – istraživanja pokazuju da stolnjak uvelike doprinosi okusu hrane! U Njemačkoj je napravljen eksperiment gdje su dvije grupe ljudi objedovale juhu od rajčice u različitim uvjetima osvjetljenja i nije uočena nikakva razlika. Zatim su dodali stolnjak u grupu sa slabim osvjetljenjem i pojedeno je čak 51% više juhe nego u grupi bez stolnjaka! Naravno, nije uvijek poželjno da više jedemo, no u slučajevima kad vam dolaze gosti, očekuje se da pojedu čim više. Također, dobrodošlo je u situaciji da nam se zdrava hrana čini ukusnijom (a znamo svi da lakše jedemo nezdravu hranu).
  Ovo je odlična informacija za sve nas koji nismo baš vješti u kuhinji ili jednostavno ne volimo baš kuhati, zar ne?
 6. Podsjeća nas na prekrasne trenutke s obitelji i prijateljima
  Možda je ovo neobična stavka ali mnogo mojih klijenata mi se javlja sa zahvalom, nakon lijepih trenutaka koje su proveli za stolom. Mnogi kažu kako ih moje tkanje podsjeća na baku i na bakinu kuhinju u kojoj je uvijek bio stolnjak. Mnogi odabiru baš stolnjak da ga pošalju u neku daleku zemlju dragim prijateljima na dar. Ono što je sigurno, svaki puta kada ga stavite na stol ili pogledate u prolazu, prisjetiti ćete se druženja, smijeha i veselja sa svojim najdražima!

Naravno, stolnjaci imaju i svojih minusa a jedan od njih je da trebaju održavanje u vidu pranja i peglanja. No postoje materijali koji se gužvaju manje i čak ne trebaju peglanje, već su najljepši u svom prirodnom stanju, kao npr ovi stolnjaci od mekanog lana https://etno-motiv.hr/stolnjaci-od-lana/.
Ako želite kvalitetan stolnjak koji se neće raspasti nakon dva korištenja, morati ćete odvojiti nešto više novaca, kao i za sve ostalo uostalom.

Sve u svemu, stolnjaci su vrlo praktičan i jednostavan način da samo jednim potezom promijenite svoj dom i ono najvažnije, kako se osjećate u njemu!

 

U našoj ponudi možete pronaći veliki izbor dimenzija, boja i uzoraka, a šivamo i dimenzije po narudžbi, upit nam možete poslati putem kontakt forme ili e-maila.

Pridruži se našim novostima i ostvari 10% popusta na prvu narudžbu

Pridruži se našim novostima i ostvari 10% popusta na prvu narudžbu

Brine vas održavanje naših etno stolnjaka? Preuzmite besplatni vodič s uputama (te pokojim trikom 😉 ) i ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu!

Upišite vaše podatke i kod za popust stiže na vašu e-mail adresu!