Nekoliko jednostavnih trikova da vaš blagdanski stol zasja!

Podijelite:

Možda mi nećete vjerovati ali prekrasan stol za blagdane uopće ne zahtijeva posebne rekvizite niti pola trgovine. Nisam ni ja vjerovala sve dok se nisam upustila u avanturu zvanu slikanje božićne kolekcije! Obilazila sam dućane s božićnim asortimanom, prevrtlia svaku kuglicu i svakog jelena te na kraju uglavnom odustala od kupnje. Kupila sam samo sitne lampice u obliku zvijezdica, jedan paket kuglica te nabavila nekoliko borovih grana. Sve ostalo sam već imala kod kuće, a sigurna sam da i vi već puno toga imate na raspolaganju, samo morate malo pretražiti što se sve krije po kutijama i ladicama.
Naravno, kod mene je uvijek stolnjak glavna stvar na stolu i oko njega slažem boje. Kod vas će možda biti neka druga stvar u pitanju, ali odaberite jedan ključan predmet i onda krenite.

Iz svog iskustva sam složila par jednostavnih prijedloga koji će vam možda biti korisni ovih blagdana.

JEDNOSTAVAN UKRAS NA STOLU
Najnezahtjevnija stvar koju možete napraviti je pronaći lijepu vazu, staviti borovu granu te ju okititi lampicama. Ako je vaza prozirna, možete ju napuniti raznim ukrasima ili kuglicama. Za ovo će vam trebati ravno 5 minuta a odlično će izgledati tijekom cijelih blagdana! Miris bora i lampice nas intuitivno podsjećaju na Božić, a  granu je jednostavno zamijeniti. Ovo možemo svi, je li tako?


ČAŠE UMJESTO SVIJEĆNJAKA

Ako ste se zasitili klasičnog adventskog vijenčića ili jednostavno želite nešto malo drugačije, za to vam mogu poslužiti čaše na stalku. Jedino što morate prilagoditi su svijeće, da odgovaraju visinom i debljinom, pri čemu je deblje svijeće lakše postaviti u čaše jer stoje same od sebe. Boju svijeća odaberite prema ostalom dekoru na stolu.


U NIJANSAMA JEDNE BOJE

Niste ljubitelj boja kao što su crvena, zelena, zlatna i ostalih boja tipičnih za blagdansko razdoblje? Nigdje ne piše da elegantni stolovi ne mogu biti bijeli, crni ili sivi, ako se vama tako sviđa. Možete odabrati jednu i poigrati se nijansama. U ovom slučaju, baza mi je bila siva sa srebrnim nitima, a onda sam dodala bijele i sive nijanse te dobila prekrasan stol! Da ne bi bilo premonotono, nekoliko zlatnih detalja ili lampice dodati će mu luksuznu notu!
Vjerujte mi da izgleda dovoljno elegantno da zasjeni puno šarenije varijante!


ZELENO I ZLATNO SE VOLE

Za kraj, najtipičnija blagdanska varijanta – zeleno i zlatno! Zeleno nas naravno podsjeća na Božić, a zlato daje poseban sjaj ovom dijelu godine. Jako topla i izuzetno svečana kombinacija u kojoj možemo uživati u svim prigodama. Nekoliko sušenih naranči i zlatnih kuglica upotpuniti će atmosferu i dati toplinu vašoj kreaciji.

Stolnjaci s fotografija dostupni su u Božićnoj kolekciji koju možete pronaći ovdje, u raznim dimenzijama, a ako niste sigurni koja je idealna mjera za vaš stol, možda vam može pomoći
Kako god odlučili dekorirati svoj stol ovih blagdana, najvažnije je ipak da oko sebe imate svoje najdraže.

Pridruži se našim novostima i ostvari 10% popusta na prvu narudžbu

Pridruži se našim novostima i ostvari 10% popusta na prvu narudžbu

Brine vas održavanje naših etno stolnjaka? Preuzmite besplatni vodič s uputama (te pokojim trikom 😉 ) i ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu!

Upišite vaše podatke i kod za popust stiže na vašu e-mail adresu!