X
Dostava se naplaćuje 30 kn. Vrši se putem dostavne službe GLS, osim za dubrovačko-neretvansku županiju i otoke, gdje dostavu vrši HP.

3 jednostavna savjeta za dekoriranje uskršnjeg stola

Podijelite:
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Možda se pitate zašto bi uopće uredili svoj stol povodom Uskrsa, za svakodnevnu ili posebnu priliku?
Već ste proveli sate farbajući pisanice, izrađujući uskrsne košarice, pekli ste kolače…i na kraju više nemate snage za ništa. Pa evo samo nekoliko razloga za to:

  • lakše ćete se ‘uživjeti’ u duh Uskrsa, pogotovo ako imate puno priprema i veliku obitelj, pa ćete na kraju biti i zadovoljniji svime (možda se i nagovoriti da sve ponovite sljedeće godine 🙂 );
  • iako okus hrane i izgled stola naoko nemaju međusobne veze, znanstveno je dokazano da lijepo uređen stol doprinosi tome da je hrana ukusnija;
  • što može biti ljepši uvod u proljeće, od proljetnih boja na stolu??

Nekima od vas ovo sigurno zvuči zastrašujuće, nabavka raznih rekvizita i dodatni trošak, no uvjeravam vas, većinu toga već imate kod kuće i možete to vrlo jednostavno iskoristiti. Samo zapamtite, najjače oružje veselog i optimističnog stila su pastelne nijanse. Nježne i pomalo blijede nijanse roze, bež, žute, sive i zelene su one koje nas podsjećaju na prirodu i zato su osobito popularne za uskrsne dekoracije. A i vrlo trendi ove sezone!

No ako vam je ipak draža klasika i tradicija, kao na primjer, tradicionalna hrvatska blagdanska boja – crvena, nećete pogriješiti ako ju iskombinirate s bijelom.

Kako bi lakše krenuli, pročitajte ova 3 najvažnija savjeta i vjerujte, nije tako teško kako se čini na prvu. Potrebno je samo malo mašte i nešto vremena!

1. Odabir BOJE

Kao glavnu temu izaberite boju koju volite i koja se uklapa u vaš interijer. U proljeće su to obično svijetlije, pastelne boje nježnih tonova, u dodiru s prirodom. Sve dalje uskladite s tom bojom, što ne znači da mora sve biti iste boje, već da se moraju uklapati i skladno izgledati. Kombinacije s bijelom su jednostavne za kombiniranje i izgledaju elegantno i svježe!

2. POSUĐE

Možda nemate savršeni set tanjura ali zapamtite, savršeno nije uvijek najljepše (a ponekad je čak i dosadno). Stol može prekrasno izgledati i sa rasparenim tanjurima ako su istog stila, različiti tanjuri cvjetne teme koje ste naslijedili od bake.  Ili na primjer, možete kombinirati velike tanjure iz jednog servisa, a male iz drugog, samo obratite pažnju da se radi o različitim nijansama iste boje ili pak o bojama koje se dobro uklapaju. Također, s bijelom nikada ne možete pogriješiti!

Profesionalni savjet: ako nemate odgovarajući stalak za kuglof, pincu ili šunku u kruhu, uzmite zdjelicu i tanjur koji se slažu, okrenite zdjelicu i na nju postavite tanjur – dobili ste prekrasan novi stalak 🙂 !

3. UKRASI

Ako niste ljubitelj zečeva ili pilića na stolu, pogodite što: ne morate ih imati! Puno drugih ukrasa može napraviti isti ugođaj, a lako ih možete posložiti. Izađite u prirodu i pronađite granu na koju ćete objesiti ukrasna jaja, koja pak možete pronaći u svakoj trgovini. Uberite razno bilje, smjestite u košaricu ili zdjelicu te posložite pisanice u nju.

Super savjet: ubrus zamotajte tako da izgleda kao zeko i umetnite jaje unutra, te položite na tanjur! Ovo je super jednostavno i super efektno.

Uz sve navedeno, bilo koje svježe cvijeće će dodatno ukrasiti stol i istovremeno oraspoložiti sve prisutne, tako da je ono, što se mene tiče, neizostavno! Opet naravno, ne treba to biti ništa skupo ni ekstragavantno, čak i obična zelena grana će napraviti svoje.

Blagdani i dekoracije idu ruku pod ruku, nerazdvojni su, a naveliko pridonose toploj i ugodnoj obiteljskoj atmosferi, tako da ćete vidjeti da se trud isplati. Ako vam sve ovo i dalje izgleda prekomplicirano, ohrabrujem vas da probate makar nešto od predloženog, jer proljeće uvijek označava novi početak, zabavu, pa zašto ne bi ovo započeli tako da isprobate nešto novo?!

Želite li pročitati još korisnih savjeta, biti obaviješteni o akcijama i novitetima, pretplatite se na naš newsletter!

Prijava na newsletter